طرز تهیه باقلوای پسته

 
خمیر فیلو   480 گرم
پسته کوبیده شده 450 گرم
کره 230 گرم
شکر 1 پیمانه (200 گرم)
آب  1 پیمانه
عسل ½ پیمانه
وانیل خالص 1 قاشق چای خوری
دارچین 1 قاشق مرباخوری
 
فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. داخل یک سینی فر مستطیل شکل به ابعاد 22.5 در 33.5 سانتی متر، کره می مالیم. به طوری که تمامی کف و دیواره های آن به کره آغشته شود. حواستان باشد که برای درستکردن باقلوا, در استفاده از کره دست و دلباز باشید.
پسته را کوبیده و دارچین را روی آن ها می پاشیم و مخلوط را کنار می گذاریم.
 
برش های خمیر را نصف می کنیم به طوری که هر قطعه آن به اندازه ظرف فر باشد. روی ورقه های خمیر که استفاده نشده پارچه نمداری می اندازیم تا از خشک شدن آن ها در حین انجام کارهای دیگر جلوگیری شود.
دو ورقه از خمیر را داخل ظرف فر آماده شده، می اندازیم و روی آن را کامل کره می مالیم. باز هم دو لایه دیگر گذاشته و کره می مالیم. این کار را آنقدر انجام می دهیم تا هشت لایه خمیر روی هم قرار گیرد. سپس دو تا سه قاشق غذاخوری از مخلوط پسته و دارچین را روی سطح آن ها پاشیده و کامل به طور یکدست پخش می کنیم. روی مواد را دو لایه دیگر خمیر قرار داده و روی آن را باز هم کره می مالیم. از مخلوط پسته روی آن ریخته و کامل سطح خمیر را با پسته می پوشانیم.
باز هم دو لایه دیگر خمیر روی آن قرار می دهیم و  کره مالی می کنیم و مخلوط پسته را روی آن پخش می کنیم و در نهایت 6 تا 8 ورقه از خمیر برای آخرین لایه باقلوا بماند. یعنی آخرین لایه باید به ضخامت 6 تا 8 ورقه خمیر باشد.
به کمک یک چاقوی مناسب، باقلوای داخل سینی فر را به شکل لوزی یا مربع برش می زنیم. سپس آن را به مدت حدود 50 دقیقه داخل فر داغ می گذاریم تا پخته شده و روی آن طلائی و ترد شود.
تا زمانی که باقلوا در فر می باشد، شهد آن را آماده می کنیم: شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت قرار می دهیم تا شکر کامل در آب حل شود. سپس وانیل و عسل را به آن اضافه می کنیم و مواد را به مدت 20 دقیقه روی حرارت به آرامی مخلوط می کنیم تا شربت قوام بیاید.
باقلوا را از فر خارج کرده و سریع شهد را روی آن می ریزیم و آن را کنار می گذاریم تا خنک شود.
باغ دارو               آشپزی                    باقلوای پسته 
/ 1 نظر / 5 بازدید
نیلوفر

ممنون موفق و پیروز باشید.[گل][گل]